Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A teafaolaj gyógyhatásairól
  2022-06-14 23:56:21, kedd
 
 



Teafa (Melaleuca alternifolia)

A teafa (Melaleuca altemifolia) kb. 8m magas, levele kicsi és keskeny, krémszínben virágzó, Ausztráliában honos fa. A teafaolaj a növény leveleiből préselt illóolaj, melynek jellegzetes, friss, kámforos illata és halvány sárgás színe van (de teljesen színtelen, átlátszó is lehet). Az ausztrál őslakosság már a XIII. századtól használta a leveléből készült olajat, a világ azonban csak a huszadik század második felében ismerte meg igazán ezt a rendkívül sokoldalú illóolajat. A teafaolaj a természet patikájának egyik legcsodálatosabb, leghathatósabb szere, gyógyító hatása tudományosan bizonyított.

Hatóanyagai: A teafaolaj az egyik legcsodálatosabb természetes, több mint 80 szerves alkotóelemből álló, tudományosan bizonyított gyógyító hatású kivonat.

Hatásai: A teafaolaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. Nélkülözhetetlen a vagina fertőzése, pikkelysömör, arthritis panaszok esetén. Kitűnően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére. A teafaolaj széleskörű alkalmazása az olaj két egymással szorosan összefüggő tulajdonságán alapul. A teafaolaj elpusztítja a betegséget terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és a gombát. Fenti hatásával egyidejűleg pozitívan befolyásolja az ember immunrendszerét, azaz a szervezet védekező képességét az egészséget fenyegető kórokozókkal szemben.

A teafaolajat Ausztráliában, főleg a bőrgyógyászat, a nőgyógyászat és a fogászat területén, a háztartásban a fehérnemű higéniában, a vizes helyiségekben előforduló penész eltávolítására, rovarok, élősködők elűzésére, a háziállatok ápolására és parazitáik eltávolítására használják. A teafaolaj nemcsak gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kedvelt, hanem azt is igen nagyra becsülik, hogy a teafaolaj nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát. A bőrsérülés fertőtlenítésére gyógyszerkönyvi tisztaságú teafaolajunk kitűnően alkalmas mivel a seb nem ég tőle. Különösen érdekes az a felfedezés, hogy a teafaolaj antiszeptikus hatása gennyes és véres sebbel érintkezve fokozódik.

A fogászatban, nemcsak mint antiszeptikum kerül alkalmazásra, hanem - vízzel hígítva - száj frissítőként és fogkő ellen is használatos.

A teafaolajat a 80-as évek elején kezdték a nőgyógyászatban is alkalmazni. Használata különösen a vagina gombás fertőzése (candida albicans) és gyulladása (trichomonas vaginalis) esetében sikeres. Gyógyszerkönyvi tisztaságú teafaolajunk a nyálkahártyát nem ingerli, a bőrbe könnyen és gyorsan beszívódik. A teafaolaj a hajparaziták és élősködőik ellen is sikeresen használható. Bedörzsölés után 5 perc múlva alaposan ki kell a hajból öblíteni. Tömény teafaolajjal a kullancs könnyen és gyorsan eltávolítható.

Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell. Gyermekeknél mindig hígítva kell használni.

A teafaolaj kitűnő antimykotikum is ami, tekintettel a gombás fertőzésekre tovább növeli ennek az egyik legcsodálatosabb hatásos szernek a jelentőségét.

Ausztrália őslakói által évezredek óta ismert teafaolaj valóságos minipatika, legyen állandó kísérője, ha üdül, kirándul, sátorozik, strandol, úszik, szaunázik, szállodát, vagy idegen illemhelyet vesz igénybe.

Használati tippek:
Töményen csak nagyon ritkán és óvatosan használjuk a bőrfelületen!

Jól keverhető az alábbi olajokkal: borsmenta, citrom, eukaliptusz, levendula, zsálya, rozmaring, és római kamilla.

Ekcéma kezelésére: 1 evőkanálnyi extra szűz olívaolajban (helyettesíthető más hidegen sajtolt olajjal is) keverjen el 1-3 cseppnyi teafa olajat, és vigye fel az érintett területre, akár naponta többször is.

Ajak herpesz esetén is: kb. 1 kávéskanálnyi mandulaolajba tegyünk 1 csepp teafa olajat, ezzel kenjük be, naponta akár többször is a herpeszt. A herpesz kezelése történhet hígítatlanul is, ilyenkor 1 csepp olajat vigyünk fel a felületre. Óvatosan, ne vigyük túlzásba, mert irritálhatja a bőrt.

Aromafürdő teafaolajjal: 4 csepp illóolajat egy evőkanál tejben vagy mézben elkeverünk, majd ezt adjuk a fürdővízhez. Javasolt fürdési időtartam: 10-15 perc.

Horzsolásra, pattanásra, rovarcsípés okozta viszketésre: 1 teáskanál olívaolajban 1-3 csepp illóolajat elkeverünk, majd finoman a bőrbe masszírozzuk.

Fertőtlenítő felmosás: 2 evőkanál szódabikarbóna, meleg víz, 1 egész citrom leve, és 5 csepp teafaolaj.

Fürdőszoba: A teafa olaja hatékonyan pusztítja többek a vizes helyiségekben megtelepedő baktériumokat és penészgombákat is. Utóbbi eltávolításához spricceljünk kb. fél deci ecet és néhány csepp teafaolaj keverékét a penészes területre, hagyjuk hatni legalább fél órát, majd töröljük le a penészmaradványokat (makacsabb folt esetén többször megismételhető az eljárást). Ha nehezen hozzáférhető részen telepedett meg a penészgomba, csepegtessünk rá hígítatlan olajat, majd fél óra múlva öblítsük le a területet. Hígítva felhasználható kád, mosdókagyló és WC áttörlésére is. Ehhez 1 - 1,5 liter vízhez kb. 3-5 csepp olajat kell adagolni. Antiszeptikus hatásának köszönhetően nemcsak elnyomja, de meg is szünteti a szagokat, így remek alternatívája a mesterséges illatosítóknak. A levegőt is fertőtleníthetjük vele, ha az olajat aromalámpában párologtatjuk. Ha mindezt szórófejes flakonba keverjük össze, akkor levegő fertőtlenítésére is jó.

Mosás: A bolti öblítő szerek természetes alternatívája az ecet, mosásnál az öblítő rekeszbe kell önteni. Illatosít és fertőtlenít, ha 2-5 csepp teafaolajat adagolunk hozzá.

Konyha: Adjunk néhány csepp olajat a meleg vízhez, és használjuk a konyhai munkalap, vágódeszka fertőtlenítésére.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: fertőtlenítésére, legcsodálatosabb, nélkülözhetetlen, immunrendszerét, eltávolításához, helyettesíthető, gyógyszerkönyvi, nőgyógyászatban, penészgombákat, eltávolítására, alkalmazásánál, torokgyulladás, felhasználható, leghathatósabb, szódabikarbóna, megismételhető, illatosítóknak, baktériumokat, tulajdonságán, antiszeptikus, antiszeptikum, nyálkahártyát, csökkentésére, csepegtessünk, antimykotikum, helyiségekben, eltávolítható, ausztráliában, alternatívája, alkotóelemből, bőrgyógyászat, mandulaolajba, kávéskanálnyi, párologtatjuk, aromalámpában, pikkelysömör, növény leveleiből, ausztrál őslakosság, leveléből készült, világ azonban, huszadik század, rendkívül sokoldalú, természet patikájának, egyik legcsodálatosabb, teafaolaj kitűnő, vagina fertőzése, teafaolaj széleskörű, teafaolaj elpusztítja, betegséget terjesztő, ember immunrendszerét, szervezet védekező, egészséget fenyegető,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért kiabálunk amikor dühösek...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Reménység és erő Krisztustól e...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A kételkedés kezelése  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Krisztinától  George Byron - Ahogy itt jár -...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Zilahy Lajos gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png ház  Facebookon kaptam  Szép estét  Png ház  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A boldog családok mind hasonló...  Lóhere  Facebookon kaptam  Nevem  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ne kapaszkodj magasabbra,  Kellemes délutánt kívánok  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png csokor  Varga János Veniam - Fontos sz...  Éretlen vers  Hazára minden embernek szükség...  Radikális szeretet  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png ház  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Esti kép  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Annuska bar...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png rózsa csokor  Alázat  Kaffka_Margit  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
növény leveleiből, ausztrál őslakosság, leveléből készült, világ azonban, huszadik század, rendkívül sokoldalú, természet patikájának, egyik legcsodálatosabb, teafaolaj kitűnő, vagina fertőzése, teafaolaj széleskörű, teafaolaj elpusztítja, betegséget terjesztő, ember immunrendszerét, szervezet védekező, egészséget fenyegető, teafaolajat Ausztráliában, fogászat területén, fehérnemű higéniában, vizes helyiségekben, háziállatok ápolására, teafaolaj nemcsak, bőrsérülés fertőtlenítésére, teafaolaj antiszeptikus, 80-as évek, vagina gombás, bőrbe könnyen, hajból öblíteni, kullancs könnyen, szem környékét, gombás fertőzésekre, alábbi olajokkal, érintett területre, herpesz kezelése, evőkanál tejben, bőrbe masszírozzuk, teafa olaja, penészes területre, mesterséges illatosítóknak, olajat aromalámpában, bolti öblítő, öblítő rekeszbe, meleg vízhez, konyhai munkalap, fertőtlenítésére, legcsodálatosabb, nélkülözhetetlen, immunrendszerét, eltávolításához, helyettesíthető, gyógyszerkönyvi, nőgyógyászatban, penészgombákat, eltávolítására, alkalmazásánál, torokgyulladás, felhasználható, leghathatósabb, szódabikarbóna, megismételhető, illatosítóknak, baktériumokat, tulajdonságán, antiszeptikus, antiszeptikum, nyálkahártyát, csökkentésére, csepegtessünk, antimykotikum, helyiségekben, eltávolítható, ausztráliában, alternatívája, alkotóelemből, bőrgyógyászat, mandulaolajba, kávéskanálnyi, párologtatjuk, aromalámpában, pikkelysömör, nőgyógyászat, tulajdonsága, masszírozzuk, bőrgyulladás, fertőtlenítő, jelentőségét, teafaolajjal, tudományosan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.